Welkom op de website van het Samenwerkingsverband VO IJssel-Vecht

Nieuws

 

 

 

Deze nieuwsbrief gaat over de voortgang van het subsidie traject WEL in ontwikkeling, in samenwerkingsverband 23.05/IJssel-Vecht.

Passend Onderwijs

Passend onderwijs voor iedere leerling: dat is het doel van de aanpassing van zorg voor leerlingen. Op deze pagina een overzicht het laatste nieuws.

Aantal leerlingen speciaal onderwijs neemt sterk toe 14.9.2022 11:43

Voor het eerst gaan er weer meer leerlingen naar het speciaal onderwijs dan voor de invoering van passend onderwijs in 2014. Deze wetswijziging moest er juist voor zorgen dat leerlingen zoveel mogelijk naar een reguliere school gaan.

Nieuwe school in Drachten kost ruim 7 miljoen euro meer 14.9.2022 10:11

Het bouwbudget voor de nieuwe school voor speciaal (basis)onderwijs aan de Noorderhogeweg in Drachten gaat met 7,4 miljoen euro omhoog. Het is door stijging van lonen en materiaalkosten flink opgeschroefd, naar 35,2 miljoen.

Scholier zit twee weken thuis door trage overplaatsing naar nieuwe school 12.9.2022 04:54

Terwijl zijn vriendjes en vriendinnetjes al twee weken naar school gaan, zit de 10-jarige Leroy uit Uithuizen nog thuis. De jongen zou na de zomervakantie starten op een nieuwe school, maar omdat de overplaatsing vanaf zijn oude school niet officieel werd goedgekeurd kon hij niet naar school.

Maak van passend onderwijs een succes 8.9.2022 09:10

Met passend onderwijs haalt ieder kind het beste uit zichzelf. In theorie is het een prachtig idee, maar in de praktijk beland...

Tekort aan hulp zorgt ervoor dat leerlingen vaker aankloppen bij het speciaal onderwijs 1.8.2022 06:18

Leerlingen stromen vaker uit het reguliere onderwijs omdat daar onvoldoende hulp en ondersteuning is, zien professionals uit het veld. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld een milde gedragsstoornis, problemen thuis of hoogbegaafdheid. Ze kloppen met een opeenstapeling van problemen steeds vaker aan bij het speciaal onderwijs.

Arnhem wil muren tussen zorg en onderwijs afbreken voor hoogbegaafden 16.7.2022 07:27

Arnhem wil proberen de muren tussen zorg- en onderwijsinstellingen voor hoogbegaafden te doorbreken. Dat is een van de uitkomsten van het debat over hoogbegaafdenproblematiek in de gemeenteraad. Nu ontstaat er getouwtrek rond hoogbegaafde kinderen.

Extra aanpak om aantal thuiszitters te verminderen 16.7.2022 06:25

Word je in de les gemist, trekt de leraar meteen aan de bel; lukt het even echt niet om naar de les te komen, dan komt deze via een digitale school naar jou; en heb je op school extra ondersteuning nodig, dan praat je daar zelf over mee. Dit staat in het plan van minister Wiersma voor Primair en Voo...

Onderwijs Arnhem schiet tekort voor hoogbegaafden: 'We willen wel, maar kunnen niet' 9.7.2022 08:59

et onderwijs schiet tekort waar het gaat om de juiste begeleiding en een passend aanbod voor hoogbegaafde leerlingen. Dat erkent de sector zelf in gesprek met de Arnhemse politiek naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Gelderland.

Grote frustratie bij scholen en leerlingen radeloos: wet passend onderwijs werkt niet 4.7.2022 07:02

De Wet passend onderwijs heeft acht jaar na invoering nog steeds niet het gewenste effect in Gelderland. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland. Het aantal leerlingen dat in onze provincie naar voortgezet speciaal onderwijs (vso) gaat, daalt maar niet. Terwijl dit door de wet juist wel zou moeten.

Woedende reacties op uitspraken minister over speciaal onderwijs: ‘Praat nou met ouders en docenten op Bonaire’ 13.6.2022 04:58

Al jaren klagen ouders over het gebrek aan goed onderwijs in de Caribische gemeenten voor kinderen met bijvoorbeeld autisme. Een interview met minister Wiersma (Primair en Secundair Onderwijs) over speciaal onderwijs in de Caribische gemeenten zorgt voor ophef.

Verlenging subsidie voor samenwerkingen regulier en speciaal onderwijs 3.6.2022 08:26

In aanloop naar meer inclusief onderwijs, is er enkele jaren geleden een subsidie in het leven geroepen om experimenten te ondersteunen op plekken waar regulier en speciaal onderwijs veel intenser willen gaan samenwerken. De subsidieregeling (Beleidsregel experimenten samenwerking regulier en speciaal onderwijs 2020) wordt met twee schooljaren verlengd.

De week van het gespecialiseerd onderwijs 2022 27.5.2022 09:47

Samen op weg naar inclusiever onderwijs. Van maandag 31 oktober tot vrijdag 4 november 2022 kan je niet alleen deelnemen aan de ‘De week van het gespecialiseerd onderwijs’, maar zelf ook een actieve bijdrage leveren.