Welkom, wij helpen u graag verder:

Nieuws

Passend Onderwijs

Passend onderwijs voor iedere leerling: dat is het doel van de aanpassing van zorg voor leerlingen. Op deze pagina een overzicht het laatste nieuws.

Sbo-directeur maakt zich zorgen over stilliggen therapieën – PO 28.3.2020 09:50

Als de scholen ook na 6 april nog gesloten blijven, moet er echt iets worden georganiseerd om therapieën voor leerlingen met bepaalde stoornissen te laten doorgaan. Dat zegt directeur Jan-Willem Stegeman van SBO De Welle in Almelo.

Kind met taalstoornis heeft ook sociaal hulp nodig 5.3.2020 12:07

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben niet alleen extra ondersteuning nodig voor hun taalontwikkeling, maar ook in het sociale verkeer. Dat concludeert Neeltje van den Bedem uit onderzoek waarop zij 4 maart promoveerde aan de Universiteit Leiden.

Tweede Kamer wil snel 50% minder thuiszitters 4.3.2020 11:50

De Tweede Kamer heeft alle moties aangenomen die werden ingediend in het algemeen overleg over onderwijs en zorg. Het betreft onder andere moties over passend onderwijs om het aantal thuiszitters terug te dringen.

Nieuw experiment om zorgleerlingen in gewone klas te houden 13.2.2020 07:07

Er komt een nieuw experiment om leerlingen van speciale en reguliere scholen meer te mengen. Daarmee wil onderwijsminister Slob ontdekken wat er nodig is om meer kinderen die extra hulp nodig hebben in de gewone klassen te houden.

Tweede Kamer: geen eigen bijdrage voor ouders van hoogbegaafde kinderen 11.2.2020 14:12

Scholen en samenwerkingsverbanden moeten per direct stoppen met het vragen van een eigen bijdrage aan ouders van hoogbegaafde kinderen, stelt de Tweede Kamer. Ook moeten deze leerlingen passend onderwijs krijgen.

Nieuwe special Verrassend Passend: de leraar centraal 4.2.2020 14:47

Het Steunpunt Passend Onderwijs heeft een nieuwe bundel uit de serie ‘Verrassend Passend’ uitgebracht, waarin deze keer de leraar centraal staat.

‘Meervoudig gehandicapt kind kan vaak niet naar school’ 4.2.2020 07:17

Voor veel kinderen met een meervoudige handicap is naar school gaan geen optie. Ook zijn er bij ouders veel onduidelijkheden over de kosten van zorg en onderwijs.

Reactie Inspectie van het Onderwijs naar aanleiding van bezoek Boze Ouders 25.1.2020 14:50

Maandag 20 januari 2020 heeft initiatiefneemster Tineke Timmerman namens de Boze Ouders de enquête en een collectieve klacht betreft de wet en uitvoering Passend Onderwijs aangeboden aan Rogier Oet, directeur toezicht speciaal onderwijs van de Inspectie van het Onderwijs.

Hoe een meisje van dertien een werkbezoek van D66 betovert 23.1.2020 08:29

India werkt nu vier jaar met de spraakcomputer en ze zit zo’n beetje op het niveau van groep acht van de basisschool. Wat – ik zeg het nog één keer – indrukwekkend is. Grote vraag: wat komt hierna?

Inclusief onderwijs: élke leerling welkom! 21.1.2020 13:50

'Wij kijken niet naar wat leerlingen niet kunnen, wij kijken naar wat ze wél kunnen. Dat zegt directeur-bestuurder Teun Dekker van basisschool De Kroevendonk in Roosendaal.

Ouders in actie om haperend onderwijs voor hun zorgkind 20.1.2020 14:32

De actiegroep Boze Ouders eist dat de Inspectie van het Onderwijs gaat controleren of scholen genoeg hulp bieden aan leerlingen met psychische en lichamelijke problemen. De groepering heeft bij de inspectie in Utrecht zo'n 500 klachten aangeboden van ouders van zorgkinderen.

Collectieve klacht over passend onderwijs 17.1.2020 11:56

De Onderwijsinspectie kan maandag een knalgele Amerikaanse schoolbus verwachten met daarin Boze ouders. Onder deze noemer leveren ouders van kinderen die ‘geen passend onderwijs krijgen’ een collectieve klacht in bij de overheidsinstantie.