Welkom op de website van het Samenwerkingsverband VO IJssel-Vecht

Voor scholen

Aanmelden voor VO of VSO in Zwolle?

Het aanmeldingsformulier 2023-2024 voor het Zwolse VO en VSO (voor huidige groep 8 leerlingen)  is nog niet gereed! Verwachting: eind november

 

Kindkans

Heb je een aanvraag voor een TLV? Ons samenwerkingsverband werkt met het registratieprogramma Kindkans.  Vul dan de aanvraag voor VSO of praktijkonderwijs in via Kindkans. In onze handleidingen via je nadere info over criteria en te uploaden documenten, zie pagina Documenten. Via Kindkans communiceren wij tevens met scholen over de voortgang van de aanvragen.

 

Nog geen account in Kindkans?

Alle aangesloten scholen buiten ons SWV hebben al een account in Kindkans. Buiten onze regio ontvangen scholen op aanvraag een account voor Kindkans. Neem hiervoor contact op met het secretariaat van de commissie toewijzing; mail naar ct@swvvoijsselvecht.nl en vermeld:

  • naam stichting waaronder de locatie valt
  • naam school, adres, woonplaats en BRIN
  • naam contactpersoon en e-mailadres contactpersoon

Je ontvangt dan een mail met de inloggegevens. Heb je hulp nodig bij het invullen van de aanvraag in Kindkans? Bel of mail het secretariaat, wij helpen je graag verder.

 

Voorlopige planning vergaderingen Commissie Toewijzing (CT):

De CT vergadert bijna wekelijks, mits er aanmeldingen zijn. De deadline om aanvragen in te dienen is ca. twee weken vóór een CT-vergadering. TLV’s worden NIET met terugwerkende kracht verstrekt. Houd rekening met de instroomdata van onze VSO-scholen, actuele data staan op de homepage van Kindkans.

Bijzondere deadlines voor VSO:
• nieuwe TLV-aanvragen voor onderinstroom (betr. groep 8 lln in 2022-2023 voor het starten in VSO in 2023-2024): let op de afspraken tussen scholen PO en VO, per gemeente of subregio verschilt dit.
• verlengingsaanvragen: tussen 1 december 2022 en 1 april 2023

Bijzondere deadlines voor VO én VSO:
• nieuwe TLV-aanvragen zij-instromers: 1 mei 2022. NB. Indien later ingeleverd dan is er geen garantie dat TLV-aanvragen vóór de zomervakantie worden afgehandeld
• TLV voor PrO: 1 juni 2023.

 

Vaste instroommomenten VSO-scholen in ons SWV:
(naast de reguliere instroom aan het begin van het cursusjaar én de hardheidsclausule in bijzondere gevallen)

Ambelt/Spanker/Sprengen/Twijn:
-Laatste week van september, november, januari en maart

Hofplein:
-Eerste week na herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie